1. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Endelig skete det: Kronprinsesse Mary får god nyhed

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Midt i en svær tid hørte kronprinsesse Mary forleden om gode erfaringer med en helt ny måde at tackle mobning og mistrivsel blandt børn.

For kronprinsesse Mary var det rart endelig at være til et rigtigt møde igen.

Kronprinsessen satte sig ned renst fysisk sammen med kolleger og samarbejdspartnere i fredags for at tale om et af Mary Fondens nye projekter.

Kronprinsesse Mary til vigtigt møde

Og midt i en svær tid var der noget at glæde sig over for Mary og de andre mødedeltagere.

Skelgårdsskolen i Tårnby er som en af de første skoler i Danmark i gang med at implementere Mary Fondens nyeste skoletrivselsprogram Skolestyrken, der støtter skoler i at styrke trivsel og forebygge og håndtere mobning på tværs af hele skolen.

Arbejdet med det nye skoletrivselsprogram går godt.

Det går godt på skolen

Kronprinsessen deltog i et møde med Mary Fonden, Børns Vilkår og Red Barnet for at tale om Skolestyrken og få et indblik i Skelgårdsskolens erfaringer med programmet.

De tre organisationer står i fællesskab bag programmet, der blev lanceret sidste år, og som 12 skoler nu er i gang med at implementere.

- Vi havde meget fokus på trivsel i forvejen, men vi kom til kort, når det gjaldt værktøjer. Skolestyrken har givet os konkrete værktøjer, effektive processer og et fælles sprog, som hjælper os med at løfte trivselsopgaven og håndtere de udfordringer med mobning, som vi – som alle skoler – har, lød det til mødet fra viceskoleleder Henrik A. Bunde fra Skelgårdsskolen i Tårnby.

Han og lærer Kristian Bruun Nielsen delte skolens erfaringer med det nyeste skoletrivselsprogram med kronprinsessen, direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl, Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen og Mary Fondens direktør Helle Østergaard.

De tre organisationer står i fællesskab bag Skolestyrken, der blev lanceret i efteråret 2020.

Mange skoler er i gang

Hele 12 skoler er nu i fuld gang med at implementere, og yderligere 10 skoler begynder senere på året.

Det var tydeligt at se på de billeder, der er lagt ud på kongehusets og Mary Fondens sociale medier, at der var god stemning blandt mødedeltagerne, og der var da også meget positivt at trække frem fra det praktiske arbejde med Skolestyrken, der som det det første skoletrivselsprogram i Danmark involverer hele skolen og klæder alle på til arbejdet med at skabe et trygt fællesskab på skolen og forebygge og håndtere mobning.

Læs mere om: