28. apr. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Prins Christian får en hovedrolle til kæmpe begivenhed i Sønderjylland

Prins Christian. Portræt i anledning af 15-års fødselsdag
Prins Christian. Portræt i anledning af 15-års fødselsdag
Foto: Franne Voigt/Kongehuset
Der er virkelig noget at se frem til, når en helt særlig begivenhed i juni bliver markeret af det danske kongehus, der stiller med et stærk trekløver. Prins Christian får en bærende rolle.

Prins Christian skal snart optræde i den absolutte hovedrolle, når han den 15. maj konfirmeres i Fredensorg Slotskirke med den nære familie omkring sig.

Prins Christian i bærende royal rolle

Christian kan også se frem til at have en af de royale hovedroller en lille måneds tid senere, når han sammen med et par markante familiemedlemmer tager til Sønderjylland i en meget vigtig anledning.

Det første højdepunkt på årets sejlsæson med kongeskibet Dannebrog bliver søndag den 13. juni, hvor dronning Margrethe deltager i markeringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland.

Frisk besked fra kongehuset

I år er det ifølge en helt frisk besked fra kongehuset om Dannebrogs sejlsæson planen, at dronningen deltager i fejringen med et program, der er inspireret af det arrangement, som fandt sted i 1920.

Ved den særlige begivenhed vil også kronprins Frederik deltage, og kronprinsen har sin 15-årige søn prins Christian med.

Kronprins Frederik, dronning Margrethe og prins Christian. Foto taget i anledning af dronningen 80-års fødselsdag
Kronprins Frederik, dronning Margrethe og prins Christian. Foto taget i anledning af dronningen 80-års fødselsdag
Foto: Per Morten Abrahamsen/Kongehuset

Prins Christian med i dele af festen

Christian og Frederik vil ifølge planen deltage i dele af markeringen af Genforeningen, og det er virkelig noget, som prins Christian kan se frem til.

Det er første gang, at Christian har en så fremtrædende rolle i en stor officiel og national begivenhed, der vil tiltrække sig hele Danmarks opmærksomhed,.

Der er helt sikkert mange sønderjyder, der ser frem til at tage godt og varmt imod det stærke trekløver fra kongehuset.

Læs mere om: