13. jun. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Fem grunde til at følge med i dagens royale markering af Genforeningen

Kronprins Frederik, prins christian og dronning Margrethe
Kronprins Frederik, prins christian og dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Det bliver en fin dag, når dronning Margrethe, kronprinsen og prins Christian i dag, den 13. juni, er med til at markere 100-året for Genforeningen. Her er fem gode grunde.til at følge med i BILLED-BLADETs dækning af den store begivenhed.

Der er flere gode grunde til at følge med i BILLED-BLADETs dækning i dag, søndag den 13. juni, af dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Christians fejring af 100-året for Genforeningen.

Dronning Margrethe omgivet af Frederik og Christian

En af grundene er, at dronningen på den første del af dagen er omgivet af de to personer, der kommer til at tegne fremtiden i det danske kongehus – kronprins Frederik, 53 år, og prins Christian, 15 år.

Det bliver en fornøjelse at se dronning sammen med sin søn og sit barnebarn Christian.

Margrethe ved Dybbøl Skanse

Endnu en god grund til at følge fejringen af Genforeningen er, at det bliver en stor oplevelse at se dronningen deltage i en ceremoni på Kongeskansen ved Dybbøl Banke sammen med Tysklands præsidentpar og statsminister Mette Frederiksen og hendes mand Bo Tengberg.

Spændende museum

Umiddelbart derefter skal dronning Margrethe besøge Deutsches Museum Nordschleswig i Sønderborg, der belyser det tyske mindretals historie efter ca. 1850 gennem kunst- og kulturhistoriske samlinger.

Det bliver interessant at se dronningen studere kunsten og samlingerne på det fine museum.

Margrethe til show

Og så er det bestemt også interessant at følge dronningen klokken 16.00, når hun ankommer til showet ”Genforeningsfesten” i Koncertsalen Alsion i Sønderborg.

Dronningen tager imod på Dannebrog

Dagen rundes af med reception og middag på kongeskibet Dannebrog i Sønderborg Havn, og her vil dronning Margrethe med stort overskud tage godt imod sine gæster.

Der er på alle måder lagt op til en fornem dag med fejring af Genforeningen, og BILLED-BLADET følger markeringen tæt hele dagen.

Læs mere om: