27. sep. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Her nyder kronprinsfamilien og Margrethe for alvor livet

Kronprinsfamilien og dronning Margrethe
Kronprinsfamilien og dronning Margrethe
Foto: Claus Fisker
For kronprinsfamilien og dronningen er det fantastisk at nyde hverdagen udenfor København med masser af smuk natur og let adgang til masser af aktiviteter.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik har sammen med deres børn prins Christian, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prins Vincent haft et par gode måneder udenfor København, siden de i april forlod deres lejlighed i Frederik VIII’s Palæ til fordel for Kancellihuset på Fredensborg Slot.

Også dronning Margrethe har på det senste nydt fantastiske uger på Fredensborg Slot.

Dronningen ankom efter en god og lang sommerferie på Gråsten Slot og Marselisborg Slot i Jylland til Fredensborg Slot den 1. september, og i det meste af perioden med corona-udfordringer har Majestæten haft residens i Fredensborg.

Mary og Frederik i Kancellihuset

Kronprinsfamilien nyder at bo på Fredensborg Slots område i Kancellihuset, som ligger midt i den smukkeste natur.

Fredensborg Slot med den nye ridebane til højre på billedet.
Fredensborg Slot med den nye ridebane til højre på billedet.
Foto: Kaspar Wenstrup

Med Fredensborg Slotspark og Esrum Sø i baghaven er der masser af muligheder for fysisk aktivitet, og Mary og Frederik nyder jævnligt at spadsere en tur i det grønne samt løbe eller cykle en tur i de fine omgivelser.

Gang i den i haven

Børnene har mulighed for at give den gas i haven bag Kancellihuset, og så er der ikke langt til en tennisbane, hvis der skal være gang i den med ketsjer og bold.

Smukkere end længe

I den seneste tid er Fredensborg Slot i øvrigt blevet endnu smukkere at se på, efter facaden er blevet kalket og vinduerne malet, og så tæller det også på plussiden, at slottets nyanlagte ridebane med internationale dressurmål stod parat til brug i foråret.

Banen bruges af kronprinsfamilien samt gardehusarerne og de kongelige stalde, og den er utroligt fint anlagt lige foran Kancellihuset.

Tæt på Amalienborg og børnenes skole

I det hele taget har Kronprinsfamiliens bolig i Fredensborg det hele, og så er der på en god dag blot 35 minutters kørsel til Amalienborg midt i København, hvor Mary og Frederik ofte har møder eller arbejder fra deres kontor i Frederik VIII’s Palæ.

Og faktisk er der fra Fredensborg til kronprinsparrets børns skole i Hellerup blot en lille halv times kørsel.

Meget mere i BILLED-BLADET

I BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om prins Joachim og prinsesse Maries fantastiske dag i Paris.

Vi talte med både Joachim og Marie på dagen, der bød på så meget godt efter en svær sommer præget af prins Joachims blodprop i hjernen.

Og så har dronning Margrethe i den forløbne uge budt på en skøn nyhed, der har vakt glæde og beundring både i Danmark og i udlandet.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb39-forsider.jpg

Læs mere om: