Onsdag, 28. december 2022 - af Malan Joensen

Husker du dem alle? De mest opsigtsvækkende udmeldinger fra de kongelige i 2022

Kronprins Frederik, dronning Margrethe og prins Joachim
Kronprins Frederik, dronning Margrethe og prins Joachim
Foto: Hanne Juul
Året har budt på lidt af hvert fra de royale rækker.

Året er så småt ved at gå på hæld, og i den anledning ser vi tilbage på nogle af 2022's mest skelsættende nyheder fra de kongelige gemakker.

Balladen om titlerne

Blandt topscorerne i rækken af overraskende udmeldinger fra det danske kongehus er så afgjort dronning Margrethes mildest talt uventede beslutning om, at prins Nikolai, prins Felix og prinsesse Athenas titler snart er en saga blot:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I kølvandet på denne bombe fulgte reaktioner fra familien, der udtalte sig i meget utvetydige vendinger om den nye kongelige æra:

Tvunget til skoleskift

Blandt de andre kongelige udmeldinger, som fik stor opmærksomhed, var også kronprinsfamiliens beslutning om at ændre på planerne for prins Christian og prinsesse Isabellas skolegang i kølvandet på Herlufsholm-skandalen:

Her valgte kronprinsparret at prins Christian skulle skifte skole, og man fandt også et andet sted til prinsesse Isabella, der ifølge planen ellers skulle begynde på kostskolen i Næstved efter sommerferien.

Joachim og Marie rejser

Senere på året kom det frem, at prins Joachim og familien vil flytte fra Frankrig, når prinsens kontrakt udløber, og spørgsmålet er, hvor familien så vil bosætte sig. 

Skilsmisserygter og afsløringer på tv

Kigger vi mod udlandet har 2022 blandt andet budt på rygter om en skilsmisse i det svenske kongehus, der var så vedholdende, at kronprinsesse Victoria og prins Daniel så sig nødsaget til at kommentere dem.

I Storbritannien mistede man den elskede dronning Elizabeth. Sønnen kong Charles havde ikke siddet længe på tronen, før der var ny virak om hans yngste søn og svigerdatter i Californien.

Selv om de ikke er arbejdende medlemmer af det britiske kongehus, kan man godt kalde prins Harry og hertuginde Meghans længe ventede Netflix-dokumentar en opsigtsvækkende udmelding.

Serien "Harry & Meghan" skabte ihvertfald stor debat om, hvad man som medlem af kongefamilien kan tillade sig at dele med seerne, hvordan kongefamilien egentlig går og har det med hinanden, samt hvilke bagvaskelser og løgne, den britiske tabloidpresse og hoffets ansatte ifølge hertugparret af Sussex har gjort sig skyldig i.

Hvad 2023 byder på af spektakulære kongelige udmeldinger vides naturligvis endnu ikke, men ifølge flere britiske medier kan vi vente prins Harrys selvbiografi allerede til januar, og der bliver med al sandsynlighed heller ikke lagt fingre imellem her.  

Angiveligt har kong Charles en plan for, hvordan han vil tackle den svære situation, der ikke lader til at blive nemmere med Harrys udgivelse næste år.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden