11. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik fortæller: Går i Joachims fodspor

Kronprins Frederik og prins Joachim
Kronprins Frederik og prins Joachim
Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik kan om to uger opleves, når der er premiere på en ny miniserie på tv. Frederik er i en bærende rolle som fortæller, og han kan sagtens få ligeså stor succes som sin bror prins Joachim, der var et kæmpe hit i tv-serien "Prins Joachim fortæller".

Kronprins Frederik og dronning Margrethe har de bærende roller som fortællere i en ny miniserie på DRTV, som har premiere den 24. maj.

Kronprinsen kan i den første del af miniserien opleves, når han er rundt på Færøerne for at sætte fokus på landets styrker og særlige forhold til Danmark.

Kronprins Frederik fortæller

Gennem oplevelser og samtaler med spændende profiler fra Færøerne sætter Frederik fokus på rigsfællesskabet og udforsker det moderne Færøerne.

Frederik har selv sammen med resten af kronprinsfamilien oplevet Færøerne sidst i 2019, da han ombord på kongeskibet Dannebrog var på officielt besøg sammen med kronprinsesse Mary og parrets fire børn Christian, Isabela, Josephine og Vincent.

Dronning Margrethe tager over

Dronning Margrethe tager i miniserien over, da der skal stilles skarpt på historiske forhold,

Dronning Margrethe fortæller fra det blå værelse på Fredensborg Slot om kongehusets historiske bånd til Færøerne.

Frederik i Joachims fodspor

Mens dronningen giver os det store overblik, så er kronprinsen manden i marken, der kommer helt tæt på færingerne, og han får en rolle, der på nogle områder minder om sin bror prins Joachims rolle som fortæller i serien "Prins Joachim fortæller" om danmarkshistorien.

Flere blev overraskede, da prins Joachim i efteråret 2019 sprang ud som tv-vært og dukkede op i spidsen for programserien ”Prins Joachim fortæller”.

Fantastiske prins Joachim

Prinsen gjorde nogle tematiske nedslag i danmarkshistorien, og i de seks halvtimes-programmer så Joachim nærmere på danskernes tro, demokrati, skole, grænser, love og symboler.

I programserien ”Prins Joachim fortæller” mødte seerne Joachim som en engageret, indsigtsfuld og dygtigt formidlende vært.

Også kronprins Frederik har en god evne til at formidle på sin helt egen måde og med en unik stil, som seerne kan se frem til at opleve i miniserien i maj om forholdet mellem Danmark samt Færøerne og Grønland.

Læs mere om: