12. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Mary gjorde dronning Margrethe meget, meget glad

Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe
Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe har et særdeles godt forhold til hinanden, og kemien de to var i top fra deres første møde.

På torsdag den 14. maj er det præcis 16 år siden, at kronprinsparret var hovedpersoner ved et bryllup, der blev århundredets danske kærlighedsfest.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik strålede, og parret gjorde alle omkring dem glade.

For dronning Margrethe var det vidunderligt at se sin søn med en fantastisk brud ved sin side den 14. maj 2004 i Vor Frue Kirke.

Mary og Margrethe er gode sammen

Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe har altid haft et særdeles godt forhold til hinanden, og kemien de to imellem var i top fra deres første møde.

I foråret 2002 mødte Mary for første gang sin kommende svigermor på Amalienborg.

Kronprins Frederik inviterede spontant sin mor til te, for nu var tidspunktet kommet, hvor dronningen skulle møde hans hjertes udkårne.

Fantastisk møde på Amalienborg

I portrætbogen ”Under Bjælken” om kronprins Frederik fortæller dronningen om det første fantastiske møde med Mary.

- Så kom jeg over i lejligheden i Christian 8’s Palæ og traf hende første gang og blev meget, meget glad, siger dronning Margrethe i Jens Andersens bog om kronprinsen og hans liv.

Og Majestæten fortsætter med søde ord om sin svigerdatter.

Et rigtigt væsen

- Hun havde virkelig sådan et …rigtigt væsen … en sød og god og fornuftig personlighed og en holdning. Og så var hun ikke et rystende espeløv over at skulle møde den skrækkelige dronning og mor. Sådan noget sætter man jo pris på, lyder det fra en grinende dronning Margrethe ifølge forfatteren Jens Andersen.

Læs mere om: