18. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Midt i konfirmationsfesten: Christian sendte kærlig hilsen til udlandet

Prins Christian og kronprinsparret
Prins Christian og kronprinsparret
Foto: Hanne Juul
For prins Christian var det på den store konfirmationsdag vigtigt at sende en særlig hilsen til udlandet.

Prins Christian var utroligt glad fra start til slut på sin konfirmationsdag i Fredensborg, hvor han i slotskirken blev konfirmeret og efterfølgende svarede på et par af pressens spørgsmål.

Christian og familien hyggede i Havesalen

Efter den kirkelige højtidelighed tog konfirmanden og hans nære familie så småt hul på konfirmationsfesten, der indledtes med hygge og officiel fotografering i Havesalen på slottet.

Konfirmanden nød at være omgivet af kronprinsparret, sine søskende og dronningen på dagen, men naturligvis var det ærgerligt, at der på grund af corona-situationen var afbud fra både prinsens familiemedlemmer i udlandet samt fra hans kongelige faddere fra Sverige og Norge.

Kærlig hilsen fra konfirmanden

Lige inden den private frokost i Kancellihuset blev Christian af pressen spurgt, hvordan det var at holde konfirmation uden gæster fra udlandet.

- Det er selvfølgelig rigtig irriterende, men sådan er det med covid. Vi kan ikke gøre noget ved det. De er med os i vores tanker og i vores hjerter, sagde Christian og sendte dermed en kærlig hilsen til alle sine familiemedlemmer og faddere i udlandet

Hilsen fra Sverige

Via de royale sociale medier sendte kronprinsesse Victoria fra Sverige faktisk en officiel hilsen på konfirmationsdagen til Danmarks kongelige konfirmand.

- Prinsen er et af kronprinsessens fadderbørn og havde det ikke været for pandemien, skulle kronprinsessen havde befundet sig i Danmark for at deltage ved konfirmationshøjtideligheden. I stedet har kronprinsessen sendt lykønskninger til sin danske gudsøn med forhåbning om, at de snart får mulighed for at ses, lyder det fra det svenske hof.

Læs mere om: