Ny milepæl i kongehuset

Prinsesse Isabella, kronprinsesse Mary og prins Christian

Prinsesse Isabella, kronprinsesse Mary og prins Christian

Foto: Hanne Juul
En ny milepæl er føjet til historien om de kongelige residensslotte. Det fremhæves i ny rapport fra kongehuset.

I den forløbne uge er årsrapporten for kongehusets virksomhed 2020 blevet offentliggjort, og den bærer naturligvis præg af, at coronakrisen ramte os alle.

For kongehuset betød det bandt andet, at man måtte aflyse eller udskyde store begivenheder som dronningens 80-års fødselsdag, den kongelige families deltagelse i markeringen af 100-året for Genforeningen, sommertogter med Dannebrog, Royal Run samt prins Christians konfirmation.

Kongehusets organisation omstillede sig

Hofmarskal Michael Ehrenreich har i forbindelse med årsrapporten leveret en såkaldt beretning, og han fortæller blandt andet, at kongehusets organisation måtte omstilles for at kunne fungere på betryggende vis.

En milepæl

Desuden fremhæver han en milepæl, der er blevet føjet til historien om de kongelige slotte i Danmark.

- I foråret 2020 blev en ny milepæl føjet til historien om de kongelige residensslotte, da genetableringen af Fredensborg Slots oprindelige ridebane fra 1720 blev færdiggjort, lyder det i rapporten fra hofmarskallen, der fortsætter.

Stor dag i maj

- Da Frederik 4. for 300 år siden opførte Fredensborg Slot, blev der bygget en ridebane med tilhørende stald mellem Fredensborg Slotskirke og Kancellihuset. Banen har i mange år været nedlagt, men i maj måned kunne Den Kongelige Stald-Etats hvide kladruberheste igen tage det historiske anlæg i brug, kommer det fra Ehrenreich.

I forbindelse med, at anlægget igen blev taget i brug, bragte kongehuset på de socale medier et fint opslag med de hvide kladrubere i aktion.

En gave til kronprinsen

I hofmarskal Michael Ehrenreichs beretning kan man læse, at midlerne til istandsættelsen var en gave i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag i 2018, og projektet med genetableringen af ridebanen og istandsættelse af den tilhørende Lange Stald blev udført af Slots- og Kulturstyrelsen.

Den royale ridebane er placeret smukt foran Kancellihuset i Fredensborg, hvor kronprinsfamilien boede i en længere periode under corona-nedlukningen i 2020.

Den kongelige familie og andre bruger banen

- Den historiske ridebane og stald vil fremover blive benyttet af både den kongelige familie, Den Kongelige Stald-Etat og Gardehusarregimentet, skriver hofmarskal Ehrenreich i sin beretning i forbindelse med den royale årsrapport.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden