Susanne Heering om dronningen: Vi er blevet endnu tættere efter vi blev enker

Susanne Heering. Indsat: Susanne Heering og dronning Margrethe. 

Susanne Heering. Indsat: Susanne Heering og dronning Margrethe. 

Foto: Hanne Juul og Ritzau Scanpix
Dronning Margrethe har haft en god veninde i Susanne Heering siden ungdommen.

Dronning Margrethe har haft en god veninde i Susanne Heering siden ungdommen. De to har haft en fælles passion for ballet, som har knyttet dem sammen som tætte veninder.

De to veninder, der begge er over 80, er i dag begge enker.

Susanne Heerings ægtemand, Peter, døde i 2015. Han og Susanne Heering var gift i 53 lykkelige år. Der står billeder fremme af ham flere steder i stuerne, og hun taler om ham med stor hjertevarme: ”Jeg savner ham hver dag”.

Dronning Margrethe var der atter med sin utrættelige omsorg, da han døde. Og efter at hun selv er blevet enke, ses de to veninder mere end nogensinde, fortæller Susanne Heering til BILLED-BLADET.

 

- Vi er om muligt kommet endnu tættere på hinanden. Vi har fået et dybere og dybere venskab, og nu sidder vi der som to gamle tøser ved siden af hinanden inde i Garnisonskirken, smiler Susanne Heering og fortæller, hvordan de hver søndag mødes til gudstjeneste i den kirke, som dronningen betragter som sin, og hvor Susanne Heering har siddet i menighedsrådet i 12 år.

En tradition

- Det er bare blevet en tradition, at vi sidder sammen. Vi har ikke aftalt noget på forhånd, men jeg kan høre, når dronningen kommer. Jeg kan genkende hendes skridt, når hun går frem til bænken, hvor jeg sidder. Og så sidder vi der og hygger os og har det rigtig, rigtig dejligt sammen. Bagefter snakker vi sammen, og ofte spiser vi også frokost. Enten hos hende eller hun hos mig, siger Susanne Heering.

Susanne Heering og dronning Margrethe i 2012. 
Foto: Ritzau Scanpix

Susanne Heering og dronning Margrethe i 2012. 

Susanne og Peter Heering i 2013. 
Foto: Jesper Sunesen

Susanne og Peter Heering i 2013. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden